هیچ کس ما را نجات نمی دهد، بلکه این خودمان هستیم که باید خود را نجات دهیم. هیچ کس نمی تواند مسیر را به ما نشان دهد بلکه این خودمان هستیم که باید مسیر را بیاموزیم.
بودا
در اصطلاح سانسکریت،بودا به فردی اطلاق می شود که «بیدار شده»است.معروف ترین شخصی که به بیداری رسید ابتدا سیذارتماگوتاما بوده که به خاطر همین علت،لقب بودا را میگیرد.در استرولوژی کارمیکی،هر سیاره ای که در خانه 8 و 12 قرار بگیرد،نقش راهنمای رستگاری شخصی در چارت تولد را ایفا میکند.(در استرولوژی کاریمیک این دو خانه،خانه های رستگاری نیز نامیده میشوند)کار با انرژی سیارات و نشان هایی که در این خانه ها جای گرفته اند،بالاترین پتانسیل و احتمال را برای رهایی فرد از درد و رنج تناسخ و الگوهای کارمیکی دارند.بودا می گوید: خاستگاه رنج، تشنگی است، یعنی تشنگی کام، تشنگی هستی و تشنگی نیستی. و همین تشنگی است که به دوباره زاییده شدن منجر خواهد شد. آمال و آرزوها، هوسها و علائق فراوان آدمى که بنیادش بر شوق شدید به زیستن است، منشاء رنج است. این منشاءها را نیز باید شناخت.
بودا در یک خانواده فوق اشرافی چشم به جهان گشود.پس از تولد بودا،پیش گویان پیش بینی کردند که وی یا تبدیل به پادشاهی جهانگیرخواهد شد،یا فردی معنوی که همگان را از خواب نادانی و جهل بیدار خواهد کرد. پدر سیدارتا،سودودانا شاه برای اینکه پسرش در راه اول قرار گیرد،وی را در قصری با تمام زیبایی های دنیوی محفوظ نگاه داشت تا بودا با رنجها و کاستیهای زندگی مواجه نشود و به زندگی پادشاهانه زمینی خو بگیرد.
با این حال وی در سن 29 سالگی از کاخها گریخت و در طی چهار بار فرار با چهار واقعیت زندگی بشری روبه رو شد: پیری، بیماری،مرگ(جنازه) و شخصی زاهد که در پی رهایی از رنجها بود. دیدن زاهد بر وی تأثیری بسیار عمیق داشت و تصمیم گرفت تا زندگی پر از رفاه خود را ترک کرده و در جستجوی حقیقت زندگی برود. سرانجام بودا پس از جستجوهای فراوان زیر درخت انجیر در شب ماه کامل به روشنگری دست پیدا میکند و پس از ان تصمیم میگیرد اموزه های خود را به دیگران انتقال بدهد. داستان بودا،یاداوری میکند که هر فردی بیش از تبدیل شدن به یک فرد «بیدار»،ابتدا باید واقعیت های زندگی و رنج های ان را بپذیرد.
نخستین واقعیتی که بودا با ان مواجه میشود،فرد پیر و ناتوانی است که وی در بیرون از قصر به ان برمیخورد.پیری و کهولت سن و پذیرفتن قانون زمان،اولین قدم هر فردی برای رسیدن به روشنگری است.در استرولوژی کارمیکی،اساس و پایه ی تناسخ هر فردی بر روی زمین،به خاطر کارماهای زندگی گذشته خویش میباشد و درک این موضوع که انسان زمان زیادی ندارد،خود انگیزه ای میشود تا فرد درمسیر صحیح قرار بگیرد.
دومین حقیقت،مرگ است.خانه ی هشتم در استرولوژی،هر فردی را برای رسیدن به این حقیقت مهم اماده میکند.در استرولوژی کارمیکی،خانه ی هشتم نماد تمام چیزهای ناپایدار و موقتی برروی زمین است.در خانه ی هشتم،هر فردی متوجه میشود که هرگز نمیتواند از چرخه ی مرگ و نابودی بگریزد و ناچار است تا خود را با ان وفق بدهد.خانه ی هشتم،قبل از هدایت انرژی خود به خانه ی دوازدهم،قابلیت تذهیب نفس و پاکسازی تمام کالبدهای انسان را دارد.در این خانه هر فردی با ترسناک ترین وجه حیات دست و پنجه نرم میکند تا بدین ترتیب به دنبال منبع ارامش ابدی بگردد که در خانه ی دوازدهم ارام ارام به سوی ان قدم برمیدارد. بودا از مبحثی به نام هوس ها و تمایلات انسان صحبت میکند،و انسان برای ارضای این تمایلات از آتش زندگی یا الهی خود استفاده میکند که باید کنترل و هدایت شود(این هدایت باید به سمت خانه ی 12 باشد)،در غیر این صورت فرایند رسیدن به رهایی و رستگاری معنوی فرد در خانه ی هشتم با مرگ وی به پایان رسیده و برای تولد مجدد اماده میگردد. اگر فردی ازمون های خانه 8 را به خوبی پشت سر گذاشته و دست به تذهیب و پاکسازی با اتش حیات و زندگی بخش بزند،برای تجربه انرژی خانه 12 خود را اماده میکند.
بودا دو حقیقت دیگر زندگی را میبیند،بیماری و همچنین فردی مرتاض که از خواسته های دنیوی چشم پوشیده است.خانه ی 12،به علت تقابل با خانه ی ۶ که نماد بدن سالم و زندگی روتین است،فرد را از روال زندگی دنیوی خارج میکند تا بدین تربیت چشمانش برروی حقایق پنهان حیات گشوده شود.معمولا اولین بیان انرژی خانه 12،با بیماری یا انزوا و زندانی شدن فعال میشود.در بالاترین حد بیان انرژیتیکی خود،فرد بعد از از سرگذراندن تمام احتمالات تجلی انرژی های خانه 12،مسیر زهد و گوشه نشینی را انتخاب میکند و در یک زندگی،به بالاترین درجات معنوی رسیده و خود را از حصار دنیای مادی و مسئولیت هایش رها میسازد.معمولا در این مرحله،فرد خود بودا میگردد وبرای سفر ابدی به سوی خالق،خود را اماده میکند.فرد در این مرحله به نیروانا میرسد.نیروانا مرتبه ای هستی است که رها از تمامی رنج هاست.تنها نیروانا،که مرحله توقف تمامی درد هاست،ابدی است.البته همواره احتمال بازگشت فرد این مرحله به دنیای روزمره و فیزیکی وجود دارد،چراکه ممکن است فرد نیز به مانند بودا،تصمیم بگیرد با اموزش اموزه های خود،کمک عظیمی به اگاهی و بیداری خرد جمعی کند.
نکته ی بسیار مهمی که از منظر نجوم باید به ان نگریست،قرار گیری سیارات در این دو خانه در زندگی حال حاضر میباشد.معمولا سیاره ی حاکم این دوخانه به علاوه ی سیاراتی که در این خانه ها قرار گرفته اند،نقش بسیار اساسی و مهمی را در فرایند رستگاری و رهایی فرد از توهمات دنیای مادی و رساندن وی به بالاترین درجات معنویت ایفا میکنند اگر وی تصمیم راسخ بگیرد تا به نیروانا برسد.هر سیاره ای که در این دو خانه جای بگیرد،تمام خصوصیات زمینی و مادی خود را برای بیداری معنوی فرد فدا میکند.زوایایی هم که این سیارات در خانه 8 و 12،با سیارات دیگر در چارت تولد شکل میدهند نیز حائز اهمیت است،چراکه ممکن است سیارات دیگر نیز به خاطر داشتن ارتباط با سیارات رستگاری،خود نیز دست از تمایلات مادی و اکتاو پایین خود برداشته و طلب رستگاری کنند.
درس اصلی خانه های رستگاری در استرولوژی کارمیکی،رهایی فرد از رنج ها به خاطر دلبستگی به عالم ماده و ماهیت زودگذر و ناپایدار ان است.
چه سیارات و نشان هایی در خانه 12 و 8 خود دارید؟